Nursery School Kotu

Kinderen van de school

Bouw Nursery School in Kotu

Het gebouw van de “Nursery School” die wij  vanaf de oprichting van onze Stichting ondersteunen, is door de overheid afgekeurd en daarom moet de school worden gesloten. Dit zou een ramp betekenen voor het onderwijs in de regio Kotu. We praten over ongeveer 150 kinderen in de leeftijd van 3 t/m 8 jaar.  In Gambia wordt geen enkele Nursery School door de overheid ondersteund.

Stichting Gambia Sport heeft zich het lot van deze school aangetrokken en wil proberen geld te verzamelen om het onderwijs toch mogelijk te maken.

De huidige school bestaat uit 3 bouwvallige leslokalen, 1 opslaghokje en 1 meisjes- en 1 jongens-toilet. IMG_1774

Een leraren-toilet is er niet aanwezig.  Een afgesloten speelplaats voor de kinderen is er niet. De kinderen moeten spelen langs en op de “openbare zandweg” waar ook verkeer op rijdt. De school heeft 4 leraren waarvan er 2 constant in groep 1 van de school werken omdat daar de jongste kinderen van 3 tot 4 jaar zitten. Die kunnen niet alleen gelaten worden als ze bijvoorbeeld naar het toilet moeten.

De toiletten zijn gewoon gaten in de grond en de meeste kleine kinderen durven niet eens alleen naar deze toiletten.

Wat is een oplossing? Er is er maar een! De huidige school afbreken, de grond kopen en een nieuwe school bouwen. Dat kost geld, veel geld. DeIMG_1780 bouwkosten van een nieuwe school zijn volgens offerte €45.000,00. We zijn bezig met diverse instanties en organisaties om geldbronnen aan te boren maar, kort gezegd, uw hulp is onontbeerlijk.

IMG_1794Spreekt dit project u aan, wilt  u meer informatie of wilt u  ons financieel steunen? Neem contact op met: Stichting Gambia Sport,

e-mail info@gambiasport.nl of via telefoonnummer +31(0)6 50 500 815.

STICHTING GAMBIA SPORT EINDHOVEN

IBAN: NL73 INGB 00046 98 550         BIC: INGBNL2A

IMG_1787 IMG_1788

IMG_1776IMG_1791