Hans van Breukelen

Onze ambassadeur Hans van Breukelen

Hans van Breukelen is onlangs ambassadeur van onze Stichting geworden. Hans heeft op onze uitnodiging Gambia bezocht en heeft samen met een TV-ploeg van Well-Media, het bedrijf van Geert Hoes, onze werkwijze in Gambia bekeken. Hans was onder de indruk van hetgeen we voor de jeugd doen.
Dat gevoel kun je niet omschrijven, dat moet je voelen. Ook blijdschap kun je omschrijven, maar blijdschap zien is beleven wat de kinderen beleven. We hebben een fantastisch weekend gehad met een lach en een traan. De TV-Crew heeft alles gefilmd zodat we later kunnen terugkijken op een geslaagd weekend.

_______________________________________________________________________

ONZE AMBASSADEUR HANS VAN BREUKELEN deel 1

Hans van Breukelen (Utrecht, 4 oktober1956) is een Nederlands oud-doelman.

Hans van Breukelen is voornamelijk bekend als voormalig keeper van FC Utrecht, PSV en het Nederlands voetbalelftal.

Hij wordt beschouwd als een van de beste Nederlandse keepers ooit.

Via jeugdclub BVC (Biltse Voetbal Club) kwam Van Breukelen bij FC Utrecht terecht. In het seizoen 1976/77 debuteerde hij in het eerste elftal. In het najaar van 1982 verhuisde hij naar het Engelse Nottingham Forest, waar hij twee seizoenen speelde.

In 1984 keerde Van Breukelen terug naar Nederland, waar hij een contract tekende bij PSV. Het was het begin van een bijzonder succesvolle periode in de carrière van Van Breukelen. Met PSV won hij zes landskampioenschappen, drie KNVB bekers en in seizoen 1987-1988 -als hoogtepunt- de Europacup I. De finale van de Europacup I werd uiteindelijk beslist met strafschoppen. Van Breukelen stopte de
beslissende strafschop die werd genomen door Veloso (Benfica). Als in 2008 Edwin van der Sar, dan keeper van Manchester United, in de finale van de Champions League 2008 ook de finale beslist door de beslissende strafschop te stoppen spreekt hij van zijn “Hans van Breukelen-moment”[1].

Daarnaast was hij een van de belangrijkste spelers van het Nederlands voetbalelftal dat in 1988 Europees kampioen werd in toenmalig West-Duitsland. Hij speelde een belangrijke rol door in de finale een strafschop te stoppen. Door de beslissende momenten waarop Van Breukelen strafschoppen stopte, werd hij bekend als een echte strafschoppenspecialist.

Dit kwam volgens hem door het “boekje van Reker”. Voormalig PSV-trainer en later voorzitter van PSV Jan Reker hield een boekje bij waarin hij opschreef in welke hoek tegenstanders van PSV en Oranje graag hun penalty schoten.

Van Breukelen kwam in totaal tot 73 interlands.

ONZE AMBASSADEUR HANS VAN BREUKELEN deel 2

Hans van Breukelen was in de jaren ’80 en ’90 Nederlands beste keeper. Met PSV won hij in 1988 de Europa Cup 1 en met het Nederlands Elftal het Europees Kampioenschap. In gastpresentaties en -lezingen vertelt hij over zijn ervaringen als sporter, bestuurder en adviseur.

Kenmerken

Aanstekelijk, enthousiast, ervaren, humor, inspirerend, teamplayer, verbaal sterk,winnaarsmentaliteit

Biografie

Voormalig onderwijzer Hans van Breukelen was als keeper een belangrijke schakel in veel overwinningen van zijn teams. Hij werd wereldberoemd als penaltykiller, waarvan de meest spraakmakende de stop is in de finale van het EK in 1988 tegen Rusland. Hans van Breukelen beleefde in dat jaar grote successen.

Met PSV won hij de Europa Cup 1 (tegenwoordig Champions League) en het Europees Kampioenschap met Nederland. Na zijn actieve carrière heeft Hans van Breukelen diverse functies in het bedrijfsleven gehad en was hij technisch directeur bij FC Utrecht. Hans is sinds 2000 zelfstandig ondernemer van HvB Management en is hij directeur van de Stichting Sports & Technology. Ook schreef hij een biografie en gaf hij managementtrainingen.

Hans van Breukelen is in staat zijn persoonlijke en teamsuccessen te vertalen naar mensen en organisaties. Hij gelooft heilig in het betrekken van mensen bij oplossingen: ‘Mensen weten precies wat er nodig is om doelstellingen te realiseren. Maak gebruik van die kennis en coördineer die meningen. Draagvlak en betrokkenheid zijn de basis van succes in organisaties’.