Gambia november 2011

Dit reisverslag wordt, eigenlijk noodgedwongen, niet in mijn gebruikelijke “dagboekvorm” geschreven. Daarvoor zat er te veel tegen. Van alle zorgvuldig gemaakte plannen is eigenlijk (te) weinig terecht gekomen. We beperken ons deze keer tot een opsomming van feiten, gebeurtenissen, tegenslagen en gelukkig ook positievere activiteiten. We gaan bij onze volgende reis het verslag hopelijk weer op de manier verzorgen die u van ons gewend bent.

Op 19 september 2011 heeft de Stichting een container met goederen verscheept naar Banjul in Gambia. Persoonlijk vertrokken wij naar Gambia op 7 november, natuurlijk in de veronderstelling onze spulletjes in Banjul op te kunnen halen. Nee dus! De container was gelost in Dakar en het heeft tot 28 november geduurd tot de vracht uiteindelijk in Banjul aankwam. Dag mooie planning, dag afspraken! Hallo extra onkosten voor opslag tot we weer naar Gambia gaan, hallo huurauto!
Gelukkig hebben we toch afspraken kunnen nakomen met een afgevaardigde van het Ministerie van Sport, gesproken met 2 kranten, enkele scholen voorzien van materiaal dat we hadden opgeslagen (van onze vorige reis) en vanzelfsprekend onze “eigen” pleegkinderen bezocht. In andere stukjes op onze website kunt u lezen dat we ook bezig zijn geweest voor voetbalvereniging AZ en voor TOS-actief.
We hebben een fijne vakantie gehad, maar hadden/hebben toch hetzelfde gevoel als we gehad zouden hebben als de vakantie letterlijk in het water was gevallen.