Diefstal leidt tot kennismaking met Puma Nick

Tijdens onze (werk)vakantie in Gambia kreeg ik een telefoontje van mijn dochter, ze had slecht nieuws vertelde ze, er was namelijk in onze opslag waar de spullen van Gambia lagen, ingebroken. Wat er exact weg was wist ze niet, vertelde ze me, ze had foto’s gemaakt en die stuurde ze naar ons door. Aan de hand van die foto’s kon ik zien dat er veel dozen weg waren, maar ook ik zag niet wat er exact weg was. Dus na de vakantie gingen we controleren, echter omdat ook de PC gestolen was duurde het nogal even voordat we de juiste schade in beeld hadden. Er waren grote hoeveelheden schoenen, nieuwe voetballen, sportkleding en babykleding weg. Het was dan wel een enorme schadepost voor ons, maar we gingen verder met onze doelstellingen, en dat waren  onze kinderen in Gambia.

IMG_1133

We geloven normaal niet in toeval, maar het toeval wilde wel dat Nick via de bekende zoekmachines op onze site www.gambiasport.nl terecht kwam. Want Nick had ook min of meer een probleem. Nick was namelijk een verwoed verzamelaar van Puma spullen, Nick verzamelde voetbalschoenen van het merk PUMA, en zijn collectie was te groot aan het worden zodat  hij afscheid moest nemen van schoenen die hij dubbel had.

Ook wilde hij dat de schoenen nog een 2de leven zouden krijgen, niet via de handel maar gewoon via een goed doel.

Via de email maakte Nick een afspraak met onze stichting, en onlangs heb ik Nick bezocht. In een gezellig gesprek heeft Nick zijn passie voor PUMA uitgelegd, op mijn vraag, waarom voetbalschoenen klonk het heel duidelijk , waarom verzameld iemand suikerzakjes ??

Tja daar had ik het antwoord en vol trots begon ik onze doelstellingen en onze “uit de hand gelopen” hobby uit te leggen. Eigenlijk hadden we veel overeenkomsten, Nick met zijn PUMA’s en ik met onze Stichting. Trots liet Nick zijn hobby zien, het was echt ongelofelijk wat hij allemaal aan Puma’s had staan, vol trots toonde hij schoenen van bekende en onbekende voetballers, je kon zien dat Nick genoot van zijn presentatie.IMG_1129IMG_1131

Toen ik later weer richting Eindhoven reed zat de auto vol met zakken vol Puma’s van Nick en vol met schoenen die Nick ondertussen speciaal voor onze stichting ingezameld had.

Met een brok in de keel liet Nick deze Puma’s gaan richting Eindhoven en later richting Gambia. Straks in Gambia gaan we Nick nog blij maken als hij Gambiaanse voetballertjes op de foto ziet met schoenen van Puma Nick.

Willen jullie meer zien en lezen van Puma Nick bezoek zijn website www.pumanick.nl

Wij van Stichting Gambia Sport, en dan met name de kinderen in Gambia, bedanken Nick van harte met deze superdonatie. Jan_Gambia

IMG_1134