AZ Alkmaar

Gambia, november 2011

Natuurlijk zal ik u niet opnieuw vermoeien met onze container perikelen, maar verwijs ik u graag naar het reisverslag november 2011. Gelukkig hadden we een tiental dozen verscheept in de container van een bevriende Belgische organisatie. Deze container bleek wel op tijd in Banjul te zijn, zodat we een team van FC Birmingham blij konden maken met de schitterende door AZ geschonken tenues. Onze verbazing was groot toen spontaan besloten werd de verenigingsnaam te wijzigen in AZ FOOTBALL ACADEMY. Trots kunnen we hierbij de foto’s laten zien van de shirts en presentatie-shirts die we (namens AZ) hebben aangeboden. Omdat ook een verslaggever van een krant hiervan lucht had gekregen, hebben we samen met deze verslaggever van de The Observer (klik op de link van The Observer) de shirts uitgedeeld.

AZ steunt Stichting Gambia Sportsponsoring!

Op zaterdag 8 oktober 2011 is de voorzitter naar Alkmaar geweest. Waarom? Eredivisie-club AZ had besloten onze Stichting te steunen met een, werkelijk schitterende, complete outfit: shirts, broekjes, sokken en presentatie-tenues. Dit alles voor een team van 18 spelers.

We kregen deze spullen overhandigd door hoofd jeugdopleidingen dhr. Aloys Wijnker.
Hij werd bijgestaan door een supertalent bij AZ: de nu 13 jarige Ezra Walian, speler van de maand bij de vereniging. Ezra, inmiddels geselecteerd voor het Nederlands elftal onder de 15 jaar, heeft het afgelopen seizoen maar liefst 75 keer gescoord voor zijn elftal.

Natuurlijk zijn wij trots dat de jeugdopleiding van AZ heeft besloten ons te ondersteunen. We gaan er voor zorgen dat alles op de juiste plaats (het juiste team) terecht komt en willen AZ nu alvast danken.

Uiteraard zal ook AZ later foto’s van dit team uit Gambia ontvangen.